Een fiets voor elk terrein

Mountainbiking is een sport die fysiek veel vraagt van de beoefenaar. Datzelfde geldt uiteraard voor de mountainbike. Tijdens een intensieve rit krijgen alle onderdelen het zwaar te verduren. Het is daarom zaak om precies de mountainbike uit te zoeken die past bij uw rijstijl.

Van cross country tot downhill

De mountainbike is in de late jaren zestig ontstaan in Californië. Een Schwinn-frame vormde de basis van de eerste mountainbike. Daarop werden versnellingen, een motorcross-stuur en dikke luchtbanden gemonteerd. De sport en de fietsen zijn inmiddels zo doorontwikkeld dat er voor elke discipline specifieke modellen te verkrijgen zijn. Cross country, downhill, freeride, enduro/all mountain en dirt jumping; de omvang van de sport en het aantal beoefenaars ervan groeit elk jaar!

Bij Pennekamp Fietsen hebben we een breed assortiment mountainbikes. Ook voor accesoires ben je bij ons aan het juiste adres. Pompen, bidons en houders, spatborden, verlichting, triathlonsturen, reserve(binnen)banden, bandenlichters, kettingpons met missing links, helmen, kleding; noem het maar op! En het mooie is dat we alles op voorraad hebben.

Als officieel merkdealer

hebben we een breed aanbod aan mountainbikes. Klik op een van de onderstaande merken om de meest courante modellen te bekijken.